Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Πειρατεία: Η Διεθνής Κοινότητα ας αναλάβει επιτέλους ουσιαστική δράση - SAFE CORRIDOR

SAFE CORRIDOR (με το θαλασσί χρώμα)
Η περιπέτεια του Αμερικανού πλοιάρχου είχε αίσιο τέλος.
Όμως τις τελευταίες 24 ώρες οι πειρατές έκαναν κόντρα ρελάνς και 4 πλοία πέρασαν στην κατοχή τους.
Αν είναι οι κύριοι αυτοί να βγαίνουν στο κόλπο του ADEN κάθε μέρα και να μαζεύουν 4 βαπόρια, όταν οι ψαράδες μπορεί να παλεύουν 24 ώρες να ψαρέψουν 4 ψάρια, τότε δεν υπάρχει καμιά ελπίδα.
Καιρός είναι η διεθνής κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στο φαινόμενο.
Ας στείλουν για περιπολία στον Κόλπο του ADEN κάμποσα από τα εκατοντάδες πλοία που περιπολούν στον Περσικό Κόλπο να μας προστατεύσουν.
Ας αφήσουν κατά μέρος τα προσχήματα και την ευαισθησία τους απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα τα οποία έχουν ξεχάσει στις περιπτώσεις του Αφγανιστάν, του Ιράκ και ας αντιμετωπίσουν το πρόβλημα στη ρίζα του.
Γρήγορα, σήμερα, χθες!
Ας αποφασίσουν να ελέγξουν πραγματικά το "SAFE CORRIDOR", που οι ίδιοι έχουν χαράξει και ζητούν από τα πλοία να το ακολουθούν, προστατεύοντας ναυτικούς και πλοία και ας αφήσουν το παραμύθι της μεγάλης θαλάσσιας επιφάνειας της περιοχής κατά μέρος. Σίγουρα ούτε αυτός ο θαλάσσιος διάδρομος είναι μικρή περιοχή αλλά έχει απείρως μικρότερη έκταση.
Τα ψαράδικα στην περιοχή αμέτρητα. Ας μην ψάχνουν να βρουν τους πειρατές που κρύβονται μέσα σ' αυτά. Ας τα απαγορεύσουν να μπαίνουν και να ψαρεύουν εντός του.
Το δικό μου πλοίο χτυπήθηκε μέσα στο "SAFE CORRIDOR" μέρα μεσημέρι από πειρατικά που ήταν κάποτε ψαράδικα.
Σαν ναυτικός δεν έχω παρά να ελπίζω.

Συνεχίζεται...

Chrisgio

Δεν υπάρχουν σχόλια :