Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Αφισορύπανση

Η Ομηρίδου Σκυλίτση με οδήγησε στο Φάληρο (Καραϊσκάκη-ΣΕΦ) και στην Κηφισού με προορισμό το Μαρούσι για μία ακόμα επαγγελματική συνάντηση.
Ήταν περίπου 11 πριν το μεσημέρι και η κίνηση στο δρόμο ήταν πολύ καλή, χωρίς μποτιλιάρισμα, όπως πολύ καλή και η μέση ταχύτητα των αυτοκινήτων.
Φαντάζομαι ότι η βελτίωση της κυκλοφορίας οφείλεται και στην τιμή της βενζίνης που ανταγωνίζεται πλέον την τιμή του χρυσού!
Όμως παρατήρησα κατά μήκος της Κηφισού αλλά και σε άλλους δρόμους μέχρι να βγω από την πόλη, ότι η παράνομη, φαντάζομαι, διαφήμιση όλων των σκυλάδικων Αθηνών και περιχώρων καλά κρατεί στις κολώνες της ΔΕΗ και όχι μόνο, δείχνοντας σαν να μην υπάρχει νόμιμος χώρος για να διαφημίσουν τα «σκουπίδια» τους.
Κι όμως στις φωτογραφίες «κραυγάζουν» κενά τα τεράστια και αντιαισθητικά, αλλά νόμιμα, διαφημιστικά πλαίσια.
Επίσης παρατηρώ ότι το ύψος τοποθέτησης των «σκουπιδιών» αυτών είναι τέτοιο που απαιτεί ολόκληρο συνεργείο για να γίνει αυτή η δουλειά. Φορτηγά, γερανούς, σκάλες σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας με μεγάλες πιθανότητες θανατηφόρων ατυχημάτων!

Το θέμα όμως για μένα δεν κλείνει εδώ.
Ποιος το επιτρέπει να γίνεται αυτό;
Γιατί δεν επιβάλλονται πρόστιμα;
Γιατί δεν υποχρεώνουν τουλάχιστον τους παραβάτες να τα κατεβάσουν;
Γιατί δεν τα κατεβάσουν πάραυτα οι κατά τόπους αρχές; Ποιος τους εμποδίζει;
Ποιοι απειλούν και ποιοι φοβούνται;
Ποιοι επωφελούνται από αυτή την παρανομία εκτός των σκυλάδικων;
Ποιοι τα «παίρνουν»;
Γιατί επιτρέπεται αυτή η ρύπανση;

Στο Βόλο, φαντάζομαι και σε όλες τις πόλεις της χώρας, υπάρχουν ακόμα αφίσες υποψηφίων συμβούλων, δημάρχων και περιφερειαρχών που συνεχίζουν να βρωμίζουν.
Αν αυτοί οι κύριοι και κυρίες, οι περισσότεροι εκ των οποίων ανήκουν στο αμαρτωλό κατεστημένο, έχουν έστω και καθυστερημένα, όψιμο όραμα να βελτιώσουν την εικόνα των πόλεων και των περιοχών τους, όπου εξελέγησαν, από την 1η Ιανουαρίου και μετά, ας κάνουν το αυτονόητο.
Ας μαζέψουν τις δικές τους αφίσες με τις αντιπαθητικές και ρετουσαρισμένες φάτσες τους από τις πόλεις δίνοντας ένα πρώτο δείγμα των καλών προθέσεών τους.

Ψύλλους στ’ άχυρα ψάχνω; Το ξέρω!

Συνεχίζεται...
Chrisgio

2 σχόλια :

xristin είπε...

Την ίδια απορία εχω και εγώ.
Στην περιοχή που μένω ξεχάστηκε στην κολώνα της ΔΕΗ ο υποψήφιος δήμαρχος στις τελευταίες εκλογές(που δεν είδε δημερχιακό θόκο) και δίπλα του κρεμάσανε αφίσα μιας Μπούλας-Σούλας(καρατσεκαρισμένη σκυλοκατάσταση).
Ο τρόπος που τοποθετήθηκαν οι φωτό δείχνει τον υποψήφιο δήμαρχο να κοιτάζει λιγομένος την γαβ-γαβ και εκείνη να ανταποκρίνεται με νάζι στο κάλεσμα(σαμποτάζ μου μυρίζει).
Το τι γέλιο ρίχνουμε εδώ και ένα μήνα δεν περιγράφεται.

Χρήστος Γ. είπε...

Καλημέρα xristin
Μα μόνο για γέλια είναι πια.