Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Μερικές... "ΑΣΗΜΑΝΤΕΣ" φωτογραφίες των τελευταίων ημερών από τον κόσμο! Νο4

Ένας Ινδονήσιος κινεζικής καταγωγής προσεύχεται κατά τη διάρκεια της κινεζικής  γιορτής Lunar New Year στον ναό Dharma Bakti στην Chinatown της Τζακάρτας, τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012.
Δύτες του Ιταλικού Λιμενικού Σώματος κατά τη διάρκεια έρευνας και διάσωσης (SAR) στο πλοίο Costa Concordia ανακάλυψαν ακόμα ένα νεκρό, το σώμα μιας γυναίκας, στις 21 Ιανουαρίου 2012.
Ένας άνδρας περπατά ανάμεσα στο χιόνι στο Lofer, στην Αυστριακή επαρχία του Salzburg, την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012. Η ισχυρή χιονόπτωση προκάλεσε κυκλοφοριακά προβλήματα σε πολλά μέρη της Αυστρίας και αύξησε σε μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο χιονοστιβάδων στις ορεινές περιοχές.
Ο Αιγύπτιος, 14χρονος διαδηλωτής, Khalid Ali, με το πρόσωπό του βαμμένο στα χρώματα της εθνικής του σημαίας παρακολουθεί το συλλαλητήριο, την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012, κατά το οποίο περίπου 10.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Tahrir στο κέντρο του Καΐρου, με αφορμή την πρώτη επέτειο της λαϊκής εξέγερσης "Friday of Rage», μία μέρα σταθμό στην ιστορία της Αιγύπτου, που τελικά έφτασε στην ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ.
Μια πάπια, αναζητά θέση για να προσγειωθεί ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλες πάπιες που ξεχειμωνιάζουν στο πάρκο Cuddy Family Midtown στο Anchorage της Αλάσκας κατά τη διάρκεια μιας μέρας με θερμοκρασίες πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν, την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012.
Ινδουιστές πιστοί διασχίζουν τις, πρόσφατα κατασκευασμένες, προσωρινές γέφυρες στο Sangam, στη συμβολή των ποταμών Ganges (Γάγγης) και Yamuna, στο Allahabad, της Ινδίας, την Κυριακή 22 Γενάρη 2012. Εκατοντάδες χιλιάδες ινδουιστές προσκυνητές θα βουτήξουν στην συμβολή των ποταμών, με την ελπίδα να ξεπλύνουν τις αμαρτίες τους, ενώ άλλοι για να εξασφαλίσουν μια ωραία σύζυγο, κατά τη διάρκεια του Month Long Festival!
Κάτοικος της περιοχής περπατάει ανάμεσα στα ερείπια δεκάδων σπιτιών, μετά από πυρκαγιά που έπληξε μια παραγκούπολη στο κέντρο του Malabo, στην Ισημερινή Γουινέα, την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012. Να σημειώσω ότι η Ισημερινή Γουινέα και η Γκαμπόν φιλοξενούν αυτό το καιρό το ποδοσφαιρικό τουρνουά African Cup of Nations. Όλα τάχει η Μαριορή, το ποδόσφαιρο της μάρανε!
Ένας νεαρός άνδρας κάνει τη γυμναστική του στην είσοδο του σπιτιού του (ο θεός να το πει σπίτι για να έχει και είσοδο), ενώ ο... αδιάφορος σκύλος του κοιμάται στο πάτωμα δίπλα του, στο Πορτ-ο-Πρενς της μαρτυρικής, σεισμόπληκτης και ξεχασμένης  από τον άλλο κόσμο Αϊτής, τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012. Τα φώτα της επικαιρότητας πέφτουν πλέον αλλού. Όση φτώχεια κι αν υπάρχει εκεί, δεν "πουλάει" πιά!
Άνδρες σε μια πιρόγα κωπηλατούν κατά μήκος ενός δρόμου που πλημμύρισε, μετά την υπερχείλιση του ποταμού Cauca, στις 25 Ιανουαρίου 2012, στην Candelaria της Valle del Cauca, στην Κολομβία. Σύμφωνα με επίσημη έκθεση, περίπου 3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί από σφοδρές βροχοπτώσεις που προκαλούνται από το φαινόμενο «La Nina» από το δεύτερο εξάμηνο του 2010.
Πακιστανοί τελωνειακοί συγκεντρώνουν δίπλα στη φωτιά που καίει, μεγάλες κατασχεθείσες ποσότητες ηρωίνης, χασίς και  οινοπνευματωδών ποτών στα προάστια του Καράτσι στις 26 Ιανουαρίου 2012. Οι τελωνειακοί υπάλληλοι κατέστρεψαν 300 κιλά ηρωίνης, 1.280 κιλά χασίς και 771 μπουκάλια οινοπνευματωδών ποτών και της μπίρας που σηματοδότησε την Παγκόσμια Ημέρα Τελωνείων. (Τώρα κλαίνε όλα τ' αλάνια που θα μείνουνε χαρμάνια!)

Chrisgio

Δεν υπάρχουν σχόλια :