Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Μερικές... "ΑΣΗΜΑΝΤΕΣ" φωτογραφίες από την πρώτη εβδομάδα του νέου χρόνου... Νο2

Πυροτεχνήματα στον ουρανό του Βουκουρεστίου, στη Ρουμανία, τα μεσάνυχτα της Κυριακής 1 Ιανουαρίου του 2012, για τον εορτασμό του νέου έτους στους δρόμους της πρωτεύουσας. Μεγάλα πλήθη συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης επωφελούμενοι του καλού καιρού για να παρευρεθούν στις επετειακές εκδηλώσεις.
Πυροσβέστες βοηθούν έναν άνθρωπο να βγει από το διαμέρισμά του, μαζί με ένα κλουβί πουλιών, ενώ πολλά αυτοκίνητα καίγονται στο πάρκινγκ, στη γειτονιά Sun Valley του Los Angeles το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011. Για τρίτη συνεχή νύχτα, μετά από μπαράζ πυρκαγιών, οι πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν τις πυρκαγιές αυτοκινήτων σε διάφορες γειτονιές του Los Angeles. Οι περισσότερες από τις φωτιές συνέβησαν στο San Fernando Valley.
Την Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011, ο Marvel, ένας 4χρονος ουραγκοτάγκος που πάσχει από  αναπνευστικό πρόβλημα, είναι έτοιμος για χειρουργική επέμβαση στο Batu Mbelin, τη Βόρεια Σουμάτρα. Η Ινδονησία έχει χάσει το ήμισυ των τροπικών δασών της κατά τα τελευταία 50 χρόνια με αποτέλεσμα οι εναπομείναντες 50.000-60.000 ουραγκοτάγκοι ζουν σε διάσπαρτα και υποβαθμισμένα δάση.
Ένας νεαρός βουδιστής μοναχός πηδάει πάνω από χυμένο τσάι στη βουδιστική γιορτή Kalachakra, κοντά στην πόλη της Bodh Gaya, που πιστεύεται ότι είναι ο τόπος όπου λαμβάνει χώρα η φώτιση του Βούδα, στο Μπιχάρ, στην Ινδία, την Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012.
Χριστιανός Ορθόδοξος ιερέας στο Ναό της Γεννήσεως, που παραδοσιακά θεωρείται από τους Χριστιανούς η γενέτειρα του Ιησού Χριστού, στη Δυτική Όχθη στη Βηθλεέμ, την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012.
Μια χριστιανή φιλά μία από τις κολώνες της Εκκλησίας της Γεννήσεως, στη Δυτική Όχθη στη Βηθλεέμ, την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012.
Πιστοί τραγουδούν και χορεύουν στο ποτάμι Tundzha, καθώς γιορτάζουν τα Θεοφάνεια στην πόλη Kalofer, στη Βουλγαρία Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου, 2012.
Πυροτεχνήματα πάνω από τα κτίρια του Κοινοβουλίου, συμπεριλαμβανομένου και του Πύργου του Αγίου Στεφάνου στον οποίο ανήκει και το Big Ben, καθώς το Λονδίνο γιορτάζει την Πρωτοχρονιά την Κυριακή 1 του Ιανουαρίου του 2012.
Στη φωτογραφία, στις 3 Ιανουαρίου 2012, η Darlene Claircin, 28 ετών, μετά το σεισμό του 2010, διαβάζει τη Βίβλο μέσα σε ένα υπόστεγο-προσωρινό καταφύγιο, χτισμένο από τον Ερυθρό Σταυρό, το οποίο ενοικιάζουν μαζί με τον σύζυγός της, στο Πορτ-ο-Πρενς, στην Αϊτή. Δύο χρόνια μετά, πάνω από μισό εκατομμύριο Αϊτινοί εξακολουθούν να είναι άστεγοι ενώ πολλοί που έχουν σπίτια βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση μετά το σεισμό.
Ο Mohammed Ali κλαίει πάνω από τα φέρετρα του γιου του Abbas Mohammed, 9 ετών, και της κόρης του, Fatima Mohammed, 15 ετών, πριν από την ταφή τους στην σιιτική ιερή πόλη Najaf, 160 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης, στο Ιράκ, την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012. Κύμα εκρήξεων έπληξαν δύο σιιτικές συνοικίες, την Πέμπτη, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας δεκάδες Ιρακινούς, ανακοίνωσε η αστυνομία, εντείνοντας τους φόβους ότι οι αντάρτες κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων που ολοκληρώθηκε τον περασμένο μήνα.
Η Librada Martinez, μέλος της ομάδας Ava Guarani, αντιστέκεται στη σύλληψή της από την αστυνομία καθώς αυτή και άλλοι εκδιώχθηκαν από την πλατεία Ουρουγουάης της Ασουνσιόν, στην Παραγουάη, την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου του 2012. Τα μέλη της ομάδας Ava Guarani έχουν καταλάβει τους τελευταίους επτά μήνες την πλατεία Ουρουγουάης, απαιτώντας από την κυβέρνηση να τηρήσει την υπόσχεση της να αγοράσει γι’ αυτούς 8.000 εκτάρια γης στην περιοχή του San Pedro, περίπου 220 μίλια βόρεια της Ασουνσιόν, μια συμφωνία που είχε κάνει δύο χρόνια πριν.
Ένας Κινέζος βλέπει ένα αεροσκάφος να πετά πάνω από το σπίτι του στο διεθνές αεροδρόμιο Hongqiao στη Σαγκάη στις 5 Ιανουαρίου του 2012. Οι κινεζικές αεροπορικές εταιρείες δεν θα καταβάλλουν τέλος για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση από την 1η Ιανουαρίου. Το μέτρο που έχει εξοργίσει τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ, Κίνας και αεροπορικές εταιρείες ανά τον κόσμο, τέθηκε σε ισχύ όταν το ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ απέρριψε την πρόκληση που ασκληθηκαν από αερομεταφορείς των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα.
Ένας άνδρας φωτογραφίζει καθώς ο οδηγός της Toyota Abdulla Alheraiz και ο συνοδηγός του Khalid Ahmad, και οι δύο από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αγωνίζονται στην τρίτη ειδική διαδρομή του Ράλι Ντακάρ 2012 (Αργεντινή-Χιλή-Περού) μεταξύ του San Rafael και San Juan, στην Αργεντινή, την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012.
Ο Ιταλός Marco Fois βουτάει στο ποταμό Τίβερη της Ρώμης, στα πλαίσια του εορτασμού του νέου έτους την 1η Ιανουαρίου 2012. Οι καταδύτες πηδούν από τη γέφυρα Cavour, συνεχίζοντας μια παράδοση που κρατάει από το 1946.

Chrisgio

5 σχόλια :

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

Καλη χρονια σε ολο το κοσμο με υγεια . Ελευθερια στη Κυπρο, Καλη δυναμη στην Ελλαδα να ξεπεραστουν συντομα τα προβληματα. Σε σενα προσωπικη επαγγελματικη επιτυχια και στο ιστολογιο σου να συνεχισει την καλη δουλεια.

Η συγκεκριμενη αναρτηση πολυ ενδιαφερουσα....

greecelands είπε...

Δυνατή Ανάρτηση!!

Ανώνυμος είπε...

με ταξίδεψες όμορφα...

ΗΩΣ είπε...

Δεν μπόρεσα να ακολουθήσω τον συλλογισμό σου αυτή τη φορά καπετάνιε μου... Θρησκεία, εορτασμοί και εξαθλίωση τί κοινό μπορεί να έχουν;

Χρήστος Γ. είπε...

@Ηως
Γεια σου φιλενάδα. Οι φωτογραφίες αποτελούν γεγονότα των 6-7 πρώτων ημερών του 2012.
Δεν υπάρχει απαραίτητα και συλλογισμός που πάντα προσπαθώ να κάνω.
Αλλά έτσι όπως το θέτεις, "Θρησκεία, Εορτασμοί και Εξαθλίωση" δεν νομίζεις ότι τις περισσότερες φορές όλα αυτά καταλήγουν σε κοινό παρονομαστή; Χώρια ότι πολλές φορές οι αντιθέσεις τονίζουν τα γεγονότα;