Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

South China Sea - Jawa Sea - Indian Ocean - Στο δρόμο προς το Geraldton

Το ταξίδι προς το Geraldton της Αυστραλίας σε εξέλιξη.

Αυτή τη φορά πιο κοντά στην Σουμάτρα, η Βόρνεο είχε μείνει μακριά μας στα ανατολικά, και με τα απαραίτητα ζικ-ζακ ανάμεσα σε βραχάκια, νησάκια και εξέδρες πετρελαίου πιάσαμε το πρωί της 20ης Οκτωβρίου το Sunda Strait.

Δεξιά το νότιο άκρο της Σουμάτρας, αριστερά το ανατολικό της Ιάβας. Είδαμε τα φώτα του Cigading και του Ciwandan. Ήμασταν εδώ την 1η Σεπτεμβρίου! Σαν να ‘ταν χθες, κι όμως είχαν περάσει 40 μέρες!
Τον τελευταίο καιρό τριγυρνάμε ανάμεσα σε θάλασσες, χώρες και νησιά της νοτιοανατολικής Ασίας λες και πάμε Βόλο – Λάρισα – Καρδίτσα, και πάλι πίσω, και πάλι απ’ την αρχή! Τόσο απλά!

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας είχαμε βγει στον Ινδικό. Πορεία 159 μοίρες νοτιοανατολικά. Ο ωκεανός ήρεμος, αλλά οι εναπομένουσες μέρες πριν την άφιξη λίγες για το φόρτο εργασίας που απέμενε. Ο χρόνος για ακόμα μια φόρα μοιάζει να μη αρκεί.

Αυτά τα μεγάλα καράβια θέλουν το χρόνο τους για να ετοιμαστούν για φόρτωση. Ο καθαρισμός των αμπαριών είναι το… «κύριο πιάτο» του μενού. Η αλλαγή έρματος και η προετοιμασία των εγγράφων άφιξης, σαν «ορεκτικό» και «επιδόρπιο» αντίστοιχα, δεν πάνε πίσω!

Φτάσαμε μετά από ένα ήρεμο, όσον αφορά τον καιρό ταξίδι, και αγκυροβολήσαμε ανοιχτά του Geraldton τα ξημερώματα της 25ης Οκτωβρίου.

Συνεχίζεται...

Chrisgio

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Κάλημερα Καπτεν απο Θεσσαλονίκη .
Ονομάζομαι Καλλιόπη Τ. και παρακολουθώ με ενδιαφέρον τις περιγραφές των ταξιδιών σας. Απολαμβάνω την γλαφυρότητα των εικόνων ..την αρμύρα της Θαλασσας τις ομορφες φωτογραφίες απο τα λιμάνια και τους εξωτικούς τόπους ..ανα την Υφήλιο.
Απο μικρό παιδί γνώρισα την θάλασσα ταξιδεύοντας με την οικογένεια μου τα καλοκαίρια με ενα μικρό ιστιοπλοίκο σκάφος στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου.Αρμενίζαμε με μόνα οργανα ..την πυξίδα .. κουμπάσο ..διπαραλληλο..και ενα πρώτογονο GPS που ο Πατέρας μου το φωναζε LORA.
Μεγαλώνοντας εμαθα μεσα απο τις καλοκαιρινές περιπλανήσεις και τους Ομίλους να αρμενίζω με τον άνεμο ,να τριμάρω τα πανιά ,και να ορτσάρω στον καιρό ...
Οταν ζόριζαν τα πράγματα και ολοι εψαχναν για φρυγανίες εγω χαμογελούσα με Απορία.
Τώρα 19 χρονών πια ..ειμαι στην ΑΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μετα απο πανελληνιες σαν πρώτη και μοναδική επιλογή μου.
Εχω τελειώσει με αριστους βαθμούς το εξάμηνο μου ..αλλα και τα σωστικά και βρίσκομαι με το Ν.Φυλλάδιο στο χέρι και τα χαρτιά απο την Σχολή ετοιμα.
Ξεκινώντας το ψάξιμο με τις Εταιρείες διαπίστωσα οτι υπαρχει θέμα στο να βρείς Καραβι για το Εκπευδευτικό Ταξίδι ..ειδικά οταν εισαι γυναίκα και μάλιστα εισαι και μακριά απο τον Πειραιά. Διαβάζοντας το BLOG σας αναρωτήθηκα μήπως η Εμπείρια σας στον Εργασιακό χώρο της θάλασσας ..αλλα και η ιδιότητα σας σαν Καπετάνιος θα μπορούσε να βοηθήσει με κάποια σύσταση σε Εταιρείες αλλά και κάποιες συμβούλες σχετικές με το θέμα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ελπίζω να μην σας κούρασα.
Καλές Θαλασσες
Καλλιόπη Τ.
email: kalliopinio@yahoo.gr