Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Πρώτη είσοδος στο Vancouver και στο αγκυροβόλιο του Nanaimo

Η γέφυρα... πλησιάζει
Στις 14 του Μάη νωρίς το πρωί ο πιλότος ανέβηκε στο πλοίο, άπαρση  άγκυρας και η προπέλα άρχισε να γυρίζει. Το West Vancouver έμεινε στ' αριστερά μας, παρέα μας. Η μεγάλη γέφυρα του Vancouver μπροστά μας.

Νωρίτερα απ’ ότι αναμενόταν, μετά από 12 μέρες στο αγκυροβόλιο, μπήκαμε στο λιμάνι. Το downtown της πόλης με τους ουρανοξύστες ξεπρόβαλλε μέσα από το πράσινο τοπίο που την πολιορκεί αενάως.

Προχωρήσαμε και πάντα υπό πλοήγηση περάσαμε τη γέφυρα, στροφή πλοίου και δέσαμε στο Cascadia Terminal. Στο βάθος του λιμανιού πριν την χαμηλή γέφυρα,  φυσικό εμπόδιο, απαγόρευε την περαιτέρω πορεία στα σπλάχνα του λιμανιου, στα ρηχά του! Δρόμος επιτρεπτός, θαλάσσια περιοχή πλωτή μόνο για μαούνες, ρυμουκλά, μικρά σκάφη,  χαμηλών εξάλων και μικρού βυθίσματος.
Το Vancouver ξεπροβάλλει πίσω από το πράσινο
Χρόνος παραμονής για φόρτωση μέρους του φορτίου 36 ώρες.
Στις 08:20 η φόρτωση ξεκίνησε και την επομένη 15 Μαΐου 18:00 η σεμνή τελετή είχε τελειώσει. Μετά από 40 ώρες 36.000 τόνοι είχαν φορτωθεί και χωρίς ύπνο, στα γρήγορα και χωρίς καθυστέρηση ετοιμαστήκαμε για την αναχώρηση.

Το βράδυ η πόλη, βλέποντάς την από τη θάλασσα, θυμίζει φιγούρα της τράπουλας. Φορώντας τα λαμπερά κολλιέ της αντανακλούσε στην αλμύρα του λιμανιού. Άστραφτε! Πάνω η αλήθεια της, κάτω και ανάποδα τα είδωλό της! Bασίλισσα... Q!

Με το φεγγάρι πάνω από το West Vancouver υποκλιθήκαμε. Περάσαμε άλλη μια φορά τη φωτεινή γιρλάντα - γέφυρα.

Βγήκαμε από το λιμάνι, το ναυτικό σκοτάδι έπεσε πάλι πάνω μας!
Υπό το φως του φεγγαριού το περασμα της γέφυρας
Μια ακόμα ράδα μας περίμενε αλλά αυτή τη φορά όχι στο English Anchorage, αφού εν τω μεταξύ οι κενές θέσεις του αγκυροβολίου είχαν καταληφθεί από άλλα πλοία που είχαν καταπλεύσει.

Διασχίσαμε το English Bay και πλοηγούμενοι μετά από 4 ώρες αντικρίσαμε την ανατολική ακτή του νησιού Vancouver. Η πόλη του μικρού Nanaimo ήταν κάπου εκεί μπροστά μας κρυμμένη στο απέραντο πράσινο. Ποτέ δεν την είδαμε!

Το νησί Vancouver, ένας ακόμα πολιτισμένος παράδεισος! Καναδάς! Μια χώρα που σέβεται τον εαυτό της, τους «θησαυρούς» της και τους... εκμεταλλεύεται!
Η θάλασσα σαν λίμνη! Η περιοχή μόνιμα προστατευμένη από τις άγριες διαθέσεις του Ειρηνικού Ωκεανού από το μεγάλο νησί.

Φουντάραμε στο Nanaimo Anchorage πριν τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας.

Η θέα όπως και στο English Anchorage που σου έφτιαχνε το κέφι θέλοντας και μη. Μια φύση που σε θάμπωνε. Από την άλλη μας το χαλούσε, εν μέρει, η αντικειμενική δυσκολία επικοινωνίας με τη στεριά, αλλά συνηθισμένοι όπως πάντα στην απομόνωση δεν μας ένοιαξε και πολύ.
Ο πιλότος πλησιάζει
Η προπέλα άρχισε να γυρνάει
West Vancouver
Ο ήλιος προετοιμάζεται πάνω από το West Vancouver
Η γέφυρα... πλησιάζει
Το Vancouver ξεπροβάλλει πίσω από το πράσινο
Cascadia Terminal
Vancouver Harbour. Στο κόκκινο σημάδι η θέση του πλοίου. Cascadia Terminal.
Η χαμηλή γέφυρα
Η φόρτωση σε εξέλιξη
Πέρας φόρτωσης, εν αναμονή πλοηγού
Το Vancouver τη νύχτα
Η γέφυρα τη νύχτα
Υπό το φως του φεγγαριού το περασμα της γέφυρας
Σε νέα απομόνωση, στο αγκυροβόλιο του Nanaimo
Συνεχίζεται…

Chrisgio

Δεν υπάρχουν σχόλια :